Buulse Biercantus

-->

De Bloasbuk organiseert dit jaar derde editie van: de Buulse Biercantus!Poster Biercantus 2019

Samen met Jack Meijer en de Boerenjongens wordt dit een avond vol gezelligheid, muziek en (rose)bier!

 

Praktische informatie 

Wanneer: zaterdag 28 september 2019
Aanvang 20.30 – de zaal is open vanaf 19.30
Locatie: Café zaal De Bellevue

Minimale leeftijd: 18+

 

Meedoen aan de Buulse Biercantus 2019?

Vorm een team van minimaal 5 en maximaal 15 personen en schrijf je in!

De kosten per team bedragen € 20 bij vooraf inschrijven. Hiervoor krijg je per deelnemer een cantusboek en per team de eerste Pitcher Bier van het huis! Er is een maximum capaciteit deelnemers, dus VOL = VOL. Aanmelden aan de deur kost € 25 per team.

Vooraf inschrijven is mogelijk via het inschrijfformulier op de website van Hofkapel de Bloasbuk.  Let op: je inschrijving is pas definitief als ook het inschrijfgeld is voldaan.

 

Sponsoren
Zie ons cantusboek 2017  en Cantusboek 2018 voor alle sponsoren!

 

Muzikale invulling 2019
Tijdens de biercantus zal de Bloasbuk optreden met Jack Meijer, bekend van de Buulse Proms en de zittingen. Met Jack als voorzanger moet het geen probleem zijn om de deelnemers aan het zingen te krijgen!
Na twee mooie jaren met de Knoterbehren wordt het podium dit jaar gevuld met De Boerenjongens. Het trio Jordi, Stan en Bas zit boordevol muzikaliteit, enthousiasme en humor! Tekstboekjes zijn beschikbaar, dus ook hier is meezingen verplicht!

 

Een biercantus?…….huh, wat is dat?
De Biercantus is oorspronkelijk afkomstig uit het studentenleven. Tijdens de biercantus zitten alle deelnemende teams aan tafel en speelt er een band met voorzanger. Wanneer de band speelt , gaan de deelnemers staan en zijn ze allen verplicht om mee te zingen uit volle borst. Niemand kan zeggen dat hij de tekst niet kent, want iedereen krijgt bij aanvang het cantusboek, waarin alle teksten van de liedjes staan. Tussen de nummers door brengt de band een bierlied ten gehore en hebben de deelnemers tijd om te drinken.

De biercantus wordt geleid door de Cantusleider, die er op toeziet dat iedereen zicht houdt aan de cantusregels. Overtredingen worden gestraft met een ludieke en publiekelijk uit te voeren te straf. De cantusregels worden voorafgaand aan de cantus opgesteld en opgenomen in het cantusboek.

Voorbeelden van regels:
- op aangeven van de voorzanger zingt ieder uit volle borst mee
- het is niet toegestaan tijdens de biercantus de tafels te verlaten

Voorbeelden van straffen:
- Ad Fundum (glas bier in één teug leeg)
- Ad Fundum met gestrekt arm

De Buulse Biercantus zal bestaan uit vier rondes, waarbij per ronde het best meezingende team beloond zal worden door de cantusleider. Met deze cantus brengen we de kernwaarden van de Bloasbuk (Muziek, Gezelligheid en Bier) samen in één evenement: de Buulse Biercantus